Lasersko graviranje

lasersko-graviranjeLasersko graviranje omogućava da se na različitim proizvodima napravi trajni otisak vašeg znaka, logotipa, naziva ili poruke.

Tehnika laserskog graviranja je idealna je za primenu na proizvodima od metala kao što su olovke, upaljači (Zippo i Dupont), privesci, noževi i sablje, aeratori za vino, čaše za venčanja Zlatare Majdanpek, satovi, zubarska klješta, setovi za roštilj i vino…

Za ograničene serije luksuznih proizvoda moguće je koristiti i automatsku numeraciju tokom laserskog graviranja.

Koristimo HANS laserski graver koji uz pomoć titraja elektromagnentih talasa dužine 1064 nm vrši neverovatno precizno graviranje lakiranih i eloksiranih površina, a posebno dobro se pokazao pri graviranju metalnih površina, naročito čelika. Pored toga, omogućava i vrlo preciznu kontrolu dubine gravure.

Gravura metalnih proizvoda se radi na najkvalitetnijem laseru YAG tehnologije koji daje oštriji i bolji otisak od bilo kog CO2 lasera. YAG laser kao izvor zračenja koristi matricu itrijum-aluminijum-granata dopiranu atomima neodijuma (aktivnu sredinu lasera predstavljaju trostruko jonizovani atomi neodijuma) ili kristale berilijuma koji čine sastav našeg čvrstotelesnog lasera. Vrhunske rezultate u graviranju postiže zahvaljujući infracrvenom zračenju talasne dužine 1064 nm.

Lasersko graviranje YAG laserom

Primeri proizvoda s laserskom gravurom